Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending
0
0
Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending

7 februari 2024

Waarom Sensory Play een Must-Have is voor Jonge Kinderen

Sensory play, oftewel spel waarbij kinderen hun zintuigen gebruiken om de wereld om hen heen te verkennen, is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van jonge kinderen. Het stelt hen in staat om te leren, te groeien en plezier te hebben op een interactieve en boeiende manier. In dit artikel zullen we de voordelen van sensory play bespreken en waarom het een must-have is voor jonge kinderen. Dus haal die sensopatische materialen tevoorschijn en laat je kinderen zich onderdompelen in een wereld van zintuiglijke ontdekking.

Wat is Sensory Play?

Sensory play omvat allerlei activiteiten die de zintuigen van kinderen prikkelen. Denk aan spelen met zand, water, klei, verf, modder, rijst, ballenbakballen en nog veel meer. Het kan binnen of buiten worden gedaan en kan eenvoudig worden aangepast aan de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind. Sensory play stimuleert de zintuigen van kinderen, zoals tastzin, zicht, gehoor, geur en soms zelfs smaak, en moedigt hen aan om te verkennen, te experimenteren en hun creativiteit te gebruiken.

De voordelen van Sensory Play

Sensory play heeft talloze voordelen voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom sensory play een must-have is:

  1. Zintuiglijke Ontwikkeling: Sensory play stimuleert de zintuigen van kinderen en helpt bij de ontwikkeling van hun tastzin, zicht, gehoor, geur en smaak. Door verschillende materialen aan te raken, te ruiken, te zien en soms zelfs te proeven, kunnen kinderen hun zintuigen verder ontwikkelen en verfijnen.

  2. Motorische Vaardigheden: Sensory play bevordert de ontwikkeling van de fijne en grove motorische vaardigheden van kinderen. Ze kunnen met hun handen materialen kneden, gieten, scheppen, grijpen, rollen en nog veel meer. Dit helpt bij de ontwikkeling van hun hand-oogcoördinatie, kracht, behendigheid en evenwicht.

  3. Cognitieve Ontwikkeling: Sensory play bevordert de cognitieve ontwikkeling van kinderen, zoals hun probleemoplossend vermogen, creativiteit, verbeeldingskracht en taalontwikkeling. Kinderen kunnen experimenteren met verschillende materialen, mengsels maken, patronen creëren en nieuwe dingen ontdekken, wat hun denkvermogen en creatieve vaardigheden stimuleert.

  4. Emotionele en Sociale Ontwikkeling: Sensory play kan ook helpen bij de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen. Het kan hen helpen om zich te ontspannen, te kalmeren en stress te verminderen. Sensory play kan ook sociale interactie bevorderen wanneer kinderen samen spelen.

Welke items gebruik je tijdens Sensory Play?

Start je met Sensory Play? Dan is kinetic sand een goed begin. Dit is zand met een extra bindmiddel waardoor het zand aan elkaar blijft plakken. Geen troep in huis dus. Het zand voelt heerlijk zacht aan en je kan er goed vormen mee maken of schatten in zoeken.

Ook speelrijst is een goede toevoeging voor sensorisch spel. Laat de rijst door je handen glijden of door een zeefje gaan. Maak de mooiste patronen of gebruik een vulvorm die je met allerlei kleuren speelrijst vult. 

Het kinetisch zand en de rijst kan je prima aanvullen met speelfiguren in een bepaald thema. Er zijn verschillende toobs is tientallen thema's. Deze figuurtjes kunnen samen met de rijst of het zand in een speelbak om zo een thema speelmoment te creëren. 

Sensory Play voor kindjes onder de drie jaar

Wil je graag sensory play met je kindje gaan proberen, maar is je kindje nog te jong? Probeer dan de sensorische flessen van Petit Boum. De flessen van Petit Boum izijn een uitnodiging om te ontdekken, je zintuigen te laten vliegen en te leren. Omdat er geen betere manier is om te leren dan door het al spelend te doen, spontaan en vrij, in het natuurlijke tempo van elk kind.

Ga je verder op onze website, dan ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »