Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending
0
0
Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending

Verzenden & retourneren

Bekijk hier alle informatie over verzenden en retourneren.

1. Verzending

Levertijd

Alle bestellingen die op werkdagen (maandag t/m vrijdag) zijn geplaatst en betaald, worden vaak nog dezelfde dag verzonden. Bestellingen die in het weekend zijn geplaatst en betaald, worden op maandag verstuurd. Op feestdagen verwerken wij geen bestellingen. In dit geval wordt je bestelling de eerstvolgende werkdag verstuurd.

Producten worden pas verzonden, nadat de betaling door ons is ontvangen. Op het moment dat wij de betaling hebben ontvangen, gaat de levertijd van het product in. Voor een aantal producten geldt een langere levertijd. De betreffende levertijd van het product staat altijd bij het product vermeld. 

Wij doen ons best om alle bestellingen conform afspraak te leveren. De levertijden blijven indicatief en vallen buiten onze invloed. 

Track&Trace

Zodra we je pakket bij het verzendpunt hebben afgeleverd, ontvang je direct per mail een Track & Trace-code waarmee je de status van jouw bestelling op de voet kunt volgen.

Bezorging

Door de bezorger word je altijd vooraf geïnformeerd over de dag en het tijdsvenster van de levering van je pakket. Doorgaans proberen zij je pakket eerst twee keer aan te bieden.

Ben je niet thuis?

Als je op het moment van bezorgen niet thuis bent en het pakket niet door de brievenbus past, wordt het pakket aangeboden bij je buren. Je krijgt dan een kaart in de brievenbus met daarop het adres waar het pakket is bezorgd. Als je buren ook niet thuis zijn, dan wordt het pakket bij een pick-up point bezorgd. 

Bezorgen bij een Pick-up-point

Als je kiest voor een pick-up-point krijg je een melding zodra je het pakketje bij het door jou gekozen pick-up-point op kan halen. Je pakketje blijft hier doorgaans 7 dagen liggen. Indien het pakketje niet wordt opgehaald en dit naar ons retour wordt verzonden, zullen hiervoor extra verzendkosten worden berekend.

Verzendkosten

Voor bestellingen boven de €50,- worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Voor bestellingen onder de € 50,- worden wel verzendkosten in rekening gebracht. De verzendkosten zijn als volgt:

  • Pakketpost Nederland: €6,25
  • Pakketpost België: €7,95
  • Pakketpost Duitsland: €7,95

 

2. Retourneren

 

Niet tevreden? No probLAMA!

Blijkt een product toch niet helemaal naar wens, dan kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst naar ons retourneren. Wel zo makkelijk! Heb je meerdere producten in één keer besteld? Dan begint de 14 dagen bedenktermijn te lopen na ontvangst van het laatste product. Vanaf het moment dat je hebt aangegeven je product te willen retourneren moet je het binnen 14 dagen versturen. 

Hoe kan ik een product retourneren?

Ga naar https://retourenlazylama.shipping-portal.com/rp/ en volg de stappen van het retourproces. De verzendkosten van de retourzending komen voor je eigen rekening. We adviseren om altijd het verzendbewijs te bewaren totdat je retour door ons verwerkt is.

Zodra wij het product in goede orde retour hebben ontvangen, krijg je hiervan een bevestiging. Wij storten het aankoopbedrag (inclusief eventuele standaardkosten voor de heenzending) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling, terug. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Stuur je enkel een deel van je bestelling naar ons terug? Dan worden de kosten voor de heenzending niet teruggestort.

Ons retouradres:
Lazy Lama
Mariëndonkstraat 25
5154EG Elshout

Lees hieronder meer over het herroepingsrecht.

Welk bedrag krijg ik na het retourneren terug?

Wanneer je retourzending voldoet aan de gestelde voorwaarden, dan krijg je het aankoopbedrag (inclusief eventuele standaardkosten voor de heenzending) van ons terug. Retourneer je een gedeelte van je bestelling en komt de waarde van je overgebleven bestelling ná het retourneren onder het gratis verzendbedrag van € 50,00 uit? Dan worden ook de originele verzendkosten in mindering gebracht op het door ons terug te betalen bedrag aan jou. 

Kies je ervoor om je bestelling (deels) via een Cadeaukaart te betalen en besluit je deze te retourneren, dan krijg je de waarde van de ingewisselde Cadeaukaart tegoed in de vorm van een Lazy Lama Cadeaubon.

Retour vanuit een Pick-up-point

Als je kiest voor een pick-up-point krijg je een melding zodra je het pakketje bij het door jou gekozen pick-up-point op kan halen. Indien het pakketje niet wordt opgehaald en dit naar ons retour wordt verzonden, zullen hiervoor extra verzendkosten worden berekend of verrekend in te terugbetaling.

Welke producten mogen niet geretourneerd worden?

  1. Hygiëne producten (zoals fopspenen) waarvan de verzegeling na levering is verbroken mogen niet geretourneerd worden.
  2. Gepersonaliseerde items.
  3. Verzilverde Lazy Lama Cadeaubonnen.

Terugbetalingstermijn

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht.

Informatie over herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door je aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Ook kun je gebruik maken van het Modelformulier voor herroeping (PDF), maar dit is niet verplicht. 

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om de mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Als het product buiten de gestelde periode aan ons is geretourneerd, gaan wij niet over tot terugbetaling van het aankoopbedrag en blijft het product jouw eigendom.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen, nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal jou voor een dergelijke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt, voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Heb je een vraag?

Bel ons

Dan helpen we je direct!

+31683488633

E-mail

Verwacht binnen 24 uur een reactie

stuur email

Social media

Stuur ons een DM

Lazy Lama B.V.

Mariëndonkstraat 25
5154 EG Elshout
Nederland Bekijk op Google Maps

NL860505285B01
76093972