Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending
0
0
Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending

28 mei 2024

Magnetische tegels; Connetix Magna Tiles of Coblo

Magnetische tegels zijn dunne, platte, transparante plastic speeltegels die voorzien zijn van kleine magneetjes aan alle zijden. Deze magneten maken het mogelijk om alle tegels aan elkaar te koppelen, zodat je kind allerlei 2D- en 3D-bouwwerken kan maken.

De drie populairste merken zijn Connetix, Magna-Tiles en Coblo en zijn alledrie verkrijgbaar bij Lazy Lama. De magnetische tegels van deze merken lijken op elkaar en het handige is: ze zijn allemaal met elkaar te combineren, waardoor eindeloze combinaties mogelijk zijn.

Wat is het verschil tussen Coblo, Magna Tiles en Connetix?

Connetix staat bekend om zijn heldere, levendige kleuren en sterke magneten, waardoor het een favoriet is voor visueel stimulerend spel. Coblo onderscheidt zich doordat er in de starterpacks meer soorten vormen van magneettegels zitten. De sets van Magna Tiles bevatten ook diertjes of andere figuren en hebben soms een thema.

Kunnen de magnetische tegels van Coblo, Connetix Tiles en Magna Tiles door elkaar worden gebruikt?

Ja, dat kan zeker. Deze merken passen prima op elkaar. De tegels van de verschillende merken zien er net iets anders uit, maar zijn prima te combineren.

Vanaf welke leeftijd kan ik de magnetische tegels aan mijn kindje aanbieden?

De magnetische tegels van Connetix zijn officieel voor kinderen van 3 jaar of ouder. Maar ook al rond de 1 jaar zijn de tegels leuk, als je er maar bij blijft terwijl je kind ermee speelt. Op die leeftijd is het voor kinderen al magisch om te zien hoe de tegels door de magneetjes aan elkaar vastzitten. De sets van Magna Tiles hebben een thema met magnetische diertjes en figuurtjes, dus prima geschikt voor een jonger kindje. Coblo en Connetix bieden losse tegels in allerlei vormen, hierbij wordt een beroep gedaan op de creativiteit van je kind. Dit is voor de oudere kinderen ook erg leuk. Zeker in combinatie met een knikkerbaan.

Speeltips voor magnetische tegels

1. De magneettegels kan je prima combineren met Duplo stenen. Zet de magneettegel rechtop tussen de studs van de Duplo steen, en er opent zich een wereld aan nieuwe bouwmogelijkheden!

2. De baseplates kan je precies in de Trofast kast van Ikea schuiven. Maak op deze manier een plank om de magnetische tegels op te bergen, of maak een nieuw bouwwerk aan de kast vast.

3 Combineer de magneettegels met de kakkerlakken van Hexbug. Maak een caviarace 2.0 of laat de Hexbugs door de knikkerbaan lopen. Welke kleur wint de race?

4. Maak met de magnetische tegels een huisje voor de Tricycle Muizen van Maileg. Deze muizen hebben kleine magneetjes in hun handen waardoor ze aan de magneettegels blijven plakken.